Domowa przyprawa korzenna
Jak wiecie, kochamy wszystko co naturalne!
Dzisiaj mamy dla Was obiecaną przyprawę korzenną domowej roboty. W stu procentach naturalna, świetnie nada się jako upominek dla rodziny lub przyjaciół.
Jej aromat przypomina nam o cudownym czasie świąt.
Przyprawa przyda nam się do pierniczków i korzennych wypieków.
Składniki:
80 g kory cynamonu
4 łyżki mielonego imbiru
2 kulki gałki muszkatołowej
4 łyżeczki ziaren kolendry
30 kulek ziela angielskiego
4 łyżki goździków
30 nasion kardamonu (bez łupinek)
10 kulek pieprzu kolorowego
4 gwiazdy anyżu
Wykonanie:
Korę cynamonu włożyć do woreczków i rozbić delikatnie tłuczkiem.
Gałkę muszkatołową zetrzeć na tarce.
Wszystkie składniki wrzucić do Thermomixa i zmiksować na najwyższych obrotach ok 40 sekund.
Przyprawę przełożyć do słoiczka i szczelnie zamknąć.
Dzisiaj mamy dla Was obiecaną przyprawę korzenną domowej roboty. W stu procentach naturalna, świetnie nada się jako upominek dla rodziny lub przyjaciół.
Jej aromat przypomina nam o cudownym czasie świąt.
Przyprawa przyda nam się do pierniczków i korzennych wypieków.
Składniki:
80 g kory cynamonu
4 łyżki mielonego imbiru
2 kulki gałki muszkatołowej
4 łyżeczki ziaren kolendry
30 kulek ziela angielskiego
4 łyżki goździków
30 nasion kardamonu (bez łupinek)
10 kulek pieprzu kolorowego
4 gwiazdy anyżu
Wykonanie:
Korę cynamonu włożyć do woreczków i rozbić delikatnie tłuczkiem.
Gałkę muszkatołową zetrzeć na tarce.
Wszystkie składniki wrzucić do Thermomixa i zmiksować na najwyższych obrotach ok 40 sekund.
Przyprawę przełożyć do słoiczka i szczelnie zamknąć.
Komentarze
Prześlij komentarz