Kinder Country bez pieczenia

Idziemy dalej w temacie słodkości bez pieczenia! My uwielbiamy się inspirować różnymi batonikami. Tym razem KINDER COUNTRY.

Jaki chcecie kolejny przepis batonikowy? Jakimi słodkościami mamy się zainspirować?
Piszcie w komentarzach, a my coś dobrego wyczarujemy.


Składniki:
400 ml kremówki 36%
250 g serka mascarpone
4 szkl pszenicy ekspandowanej (3 szkl do masy, 1 szkl do posypania na wierzch)
150 g herbatników
1 czekolada biała
1 czekolada gorzka
1 czekolada mleczna


Wykonanie:
Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Na dno ułożyć równomiernie część herbatników.
Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej na gładką masę, przestudzić.
200 ml kremówki ubić na sztywną masę, stopniowo dodać serek mascarpone ubijając już na wolniejszych obrotach, następnie dodać rozpuszczoną białą czekoladę, nadaj ubijając. Kiedy składniki się połączą dodać 3 szklanki pszenicy i wymieszać delikatnie łyżką. Masę wyłożyć na herbatniki i wyrównać nożem, dodać następną warstwę herbatników.
Gorzką i mleczną czekoladę również rozpuścić w kąpieli wodnej i przestudzić.
Pozostałe 200 ml śmietany ubić na sztywno, dodać roztopione czekolady i wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Masę wyłożyć na herbatniki, całość posypać szklanką pszenicy.
Kinder Country schłodzić w lodówce co najmniej 4 godziny.



Komentarze

Popularne posty