Jesienna herbata i właściwości imbiru
Jesień, październik, coraz chłodniejsze dni, wiatr, deszcz, szaro i buro. W taką pogodę większość z nas najchętniej wtuliłaby się w ciepły koc, najlepiej na cały dzień.
Jak sobie umilić jesienne wieczory?
Jak się rozgrzać w taki "deszczodzień"?
My proponujemy pyszną, rozgrzewającą herbatę.
Najlepiej zaparzona w dużym dzbanku.
Do tego dużo zapachowych świec i przyjaciele. Dzień staje się naprawdę lepszy. Nam to zawsze pomaga!
Oto receptura na naszą ulubioną jesienną herbatę.
Składniki:
2 torebki herbaty earl grey
1 pomarańcza
8 goździków
kawałek świeżego imbiru
2 łyżki miodu
woda
Wykonanie:
Wykonanie jest bardzo proste. W dużym dzbanku parzymy herbatę, wyjmujemy torebki.
Połowę pomarańczy kroimy w plastry, drugą wyciskamy do herbaty. Dodajemy miód, obrany i pokrojony w plasterki imbir i goździki. Herbatę najlepiej parzyć w dzbanku podgrzewanym.
Do herbaty, oprócz pysznego ciasta, polecamy również dobre towarzystwo ;).
Wiecie jakie imbir ma właściwości?
Działa przeciwwirusowo, antybakteryjnie, ma działanie również przeciwpasożytnicze i przeciwutleniające. Dodanie kilku plasterków imbiru do herbaty działa na nasz organizm odkwaszająco.
Imbir:
- redukuje mdłości, polecany jest np. kobietom w ciąży, pomaga również w chorobie lokomocyjnej
- pomaga zwalczyć przeziębienie
- wspomaga leczenie wrzodów
- reguluje trawienie i jest doskonały na wzdęcia
- działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo
- zmniejsza migreny
- pomaga obniżyć poziom cukru we krwi
- obniża napięcie przedmiesiączkowe i łagodzi bóle menstruacyjne
- działa moczopędnie
- poprawia krążenie krwi
- przyspiesza przemianę materii
Dlatego warto dodawać go zawsze do herbaty.
Jak sobie umilić jesienne wieczory?
Jak się rozgrzać w taki "deszczodzień"?
My proponujemy pyszną, rozgrzewającą herbatę.
Najlepiej zaparzona w dużym dzbanku.
Do tego dużo zapachowych świec i przyjaciele. Dzień staje się naprawdę lepszy. Nam to zawsze pomaga!
Oto receptura na naszą ulubioną jesienną herbatę.
Składniki:
2 torebki herbaty earl grey
1 pomarańcza
8 goździków
kawałek świeżego imbiru
2 łyżki miodu
woda
Wykonanie:
Wykonanie jest bardzo proste. W dużym dzbanku parzymy herbatę, wyjmujemy torebki.
Połowę pomarańczy kroimy w plastry, drugą wyciskamy do herbaty. Dodajemy miód, obrany i pokrojony w plasterki imbir i goździki. Herbatę najlepiej parzyć w dzbanku podgrzewanym.
Do herbaty, oprócz pysznego ciasta, polecamy również dobre towarzystwo ;).
Wiecie jakie imbir ma właściwości?
Działa przeciwwirusowo, antybakteryjnie, ma działanie również przeciwpasożytnicze i przeciwutleniające. Dodanie kilku plasterków imbiru do herbaty działa na nasz organizm odkwaszająco.
Imbir:
- redukuje mdłości, polecany jest np. kobietom w ciąży, pomaga również w chorobie lokomocyjnej
- pomaga zwalczyć przeziębienie
- wspomaga leczenie wrzodów
- reguluje trawienie i jest doskonały na wzdęcia
- działa przeciwzapalnie i przeciwbólowo
- zmniejsza migreny
- pomaga obniżyć poziom cukru we krwi
- obniża napięcie przedmiesiączkowe i łagodzi bóle menstruacyjne
- działa moczopędnie
- poprawia krążenie krwi
- przyspiesza przemianę materii
Dlatego warto dodawać go zawsze do herbaty.
Komentarze
Prześlij komentarz